Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ (how to add feedburner email subscriptions box form to your blog website)
Το Feedburner προσφέρει πολλές δυνατότητες, αλλά είναι τόσο γνωστό για τη δυνατότητα του newsletter που παρέχει στους χρήστες του. Με αυτη την δυνατότητα, οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας μπορούν να γίνουν συνδρομητές σε αυτή και να λαμβάνουν στο e-mail τους, όλες τις νέες αναρτήσεις της. Τρομερή δυνατότητα αυτη, που πρέπει να δίνει κάθε site στους επισκέπτες του.

Το Feedburner ανήκει στην Google. 
Μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Feedburner είναι το Feedblitz, το οποίο δεν είναι πολύ κακό, αλλά δεν είναι και Feedburner.


Η εγγραφή στο Feedburner είναι δωρεάν, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό που ήδη έχετε στο Google και σας επιτρέπει να «κάψετε» (δηλ. να εισάγετε) όσα feeds θέλετε. 

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να αρχίσουμε να φτιάχνουμε το newsletter μας, είναι να πατήσουμε στο http://feedburner.google.com/, όπου θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα:

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε google λογαριασμό, που οι περισσότεροι έχουμε λόγω του blog μας. Όσοι δεν έχετε φτιάχνετε τώρα. Όσοι έχουμε συνδεόμαστε στο Feedburner με τους κωδικούς που έχουμε και στον google λογαριασμό μας.


Τώρα θα σας εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα:

Εγώ έχω ήδη ένα feed, αυτό του johnpatra.com (εσείς λογικά δεν έχετε κανένα ακόμα). Για να σας δείξω πως θα φτιάξετε ένα νέο feed, αποφάσισα να ξεκινήσω και εγω τη δημιουργία ενός νέου feed, αυτό του http://ski-gr.blogspot.com/ που είναι ένα από τα άλλα μου blogs.

Γράφετε κι εσείς τη διεύθυνση του blog σας, επίλεγετε το "I am a Podcaster!" και πατάτε "Next".

Τώρα επιλέγουμε την πρώτη επιλογή, όπως φαίνεται παρακάτω

και πατάμε πάλι το "Next".


Τώρα γράφουμε το όνομα του feed μας και βάζουμε και τη διεύθυνση στην οποία θα ανοίγει.

Ρυθμίστε τα όπως θέλετε και πατήστε "Next" (αν δεν ξέρετε τι ρύθμιση είναι το καθένα, βάλτε τα όπως τα έχω εγώ στις εικόνες).


Ρυθμίστε τα όπως θέλετε και πατήστε "Next" (αν δεν ξέρετε τι ρύθμιση είναι το καθένα, βάλτε τα όπως τα έχω εγώ στις εικόνες).

To feed μας δημιουργήθηκε!


Δείτε τι σημαίνει η κάθε καρτέλα:

Analyze: 

Περιλαμβάνει στατιστικά χρήσης των feeds σας. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι δημοφιλέστερες καταχωρήσεις σας, τον αριθμό και τη συμπεριφορά των συνδρομητών σας, τον feed reader που χρησιμοποιούν, τις γεωγραφικές περιοχές από τις οποίες προέρχονται, ακόμα και να εντοπίσετε «ασυνήθιστες χρήσεις» (uncommon uses) των feeds σας.

Optimize:

Εδώ μπορείτε να βελτιώσετε τα feeds σας, κάνοντάς τα συμβατά με όλες τις πιθανές συσκευές και feedreaders, αλλά και να τα ενισχύσετε με επιπλέον λειτουργικότητες όπως: κουμπιά απευθείας παρακολούθησης από τους δημοφιλέστερους feed readers, τροποποιήσεις ειδικές για podcasters, δυνατότητα διαμοιρασμού των feeds σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, δήλωση της γεωγραφικής τοποθεσίας σας κ.α.

Publicize:

Από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες, αφού προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους προώθησης και παρουσίασης των feeds σας. Μερικές από τις επιλογές που περιλαμβάνει είναι η δυνατότητα δημιουργίας κινούμενων banners που εμφανίζουν τις τελευταίες καταχωρήσεις, επαναδημοσίευση των feeds σας ως περιεχόμενο ενσωματωμένο σε άλλο website, προβολή του αριθμού των συνδρομητών, αυτόματη δημοσίευση κάθε νέας καταχώρησης στο Twitter (το αγαπημένο μου) κ.α.

Monetize:

Σας δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσετε διαφημίσεις από το Google Adsense ανάμεσα στα feeds σας. Προϋποθέτει, ασφαλώς, να έχετε λογαριασμό στο Adsense.

Troobleshootize: 

Ελέγχει την «υγεία» των feeds σας και σας δίνει συμβουλές για το πώς θα τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Πηγή*: www.freeweird.com
Από τις καρτέλες επιλέγουμε το "Publicize", πατάμε στην επιλογή "Email subscriptions" που έχει στα δεξιά και πατάμε "Activate" για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία newsletter.


Τώρα αντιγράφουμε τον κωδικό, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:Συνδεόμαστε στον blogger λογαριασμό μας από τοhttp://draft.blogger.com/home και από τον Πανόπτη μας, πάμε στηΣχεδίαση>Στοιχεία Σελίδας>Προσθήκη gadget>HTML/JavaScript και επικολλούμε εκεί τον κωδικό που πριν αντιγράψαμε και αποθηκεύουμε το gadget.

Στη σελίδα μας θα φαίνεται έτσι:


Επεξεργασία του κωδικού:

Ο κωδικός του gadget θα είναι κάπως έτσι:

<form style="border:1px solid #ccc;padding:3px;text-align:center;" action="http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=Ski-gr', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true"><p>Enter your email address:</p><p><input type="text" style="width:140px" name="email"/></p><input type="hidden" value="Ski-gr" name="uri"/><input type="hidden" name="loc" value="en_US"/><input type="submit" value="Subscribe" /><p>Delivered by <a href="http://feedburner.google.com" target="_blank">FeedBurner</a></p></form>
(ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ SKI-GR)


Σας έχω μαρκάρει κάποια σημεία που μπορείτε να αλλάξετε. Είναι εμφανές τι αλλάζει και που. Αν δεν τα πάτε καλά με κωδικούς, αφήστε τα όπως έχουν.

Τώρα πατώντας Ρυθμίσεις>Ροή Δικτυακού Τόπου, μπορείτε από το "Να επιτρέπονται οι ροές δεδομένων ιστολογίου" να επιλέξετε "Σύντομο", αντί για"Πλήρες".

Τι σημαίνει αυτό? Ότι στα μαιλ των συνδρομητών σας, δεν θα στέλνονται ολόκληρα τα post σας, αλλά ένα μέρος τους. Έτσι για να διαβάσουν όλο το ποστ θα πρέπει να επισκεφτούν τη σελίδα σας.

Αν θέλετε στους συνδρομητές σας, να φαίνονται ολόκληρα τα ποστ σας, αφήστε το όπως έχει στο "Πλήρες".


ΒΑΣΙΚΟ:

Εκεί που λέει "Διεύθυνση URL ανακατεύθυνσης ροής δεδομένων δημοσίευσης", πρέπει να βάλετε την διεύθυνση του feed σας από το feedburner, ώστε να γίνεται ανακατεύθυνση του κανονικού σας feed στο feedburner feed.

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε κάτι ή να βλέπετε τα στατιστικά του feed σας από το http://feedburner.google.com/ που θα βλέπετε το feed σας όπως βλέπω εγώ τα δυο δικά μου:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου